Благодійна Організація Міжнародний Благодійний Фонд"Світу Світ"

Благодійна Організація Міжнародний Благодійний Фонд"Світу Світ"

Світова спільнота 19 грудня відзначає Міжнародний день допомоги бідним.

Світова спільнота 19 грудня відзначає Міжнародний день допомоги бідним.

Організація Об’єднаних Націй визначає бідність як «хронічну нестачу ресурсів, необхідних для підтримки гідного рівня життя».

Іноземні джерела стверджують, що наприкінці 20 століття чверть населення, тобто півмільярда людей, жили в злиднях. Цікаво, що з 1999 по 2007 рік понад 300 мільйонів людей померли від бідності. Загальна кількість жертв в обох світових війнах меншою.

У відповідь ООН запустила кілька програм, спрямованих на викорінення бідності. Перша програма подолання бідності стартувала на початку 2000-х років, але кількість людей, які живуть у злиднях, не зменшилася.

Дивлячись, що сьогодні світова економіка стрімко розвивається, і хоча багато людей пишаються високим рівнем добробуту, бідність залишається однією з найбільших проблем людства. Звичайно, бідність це не лише економічні труднощі, а й відсутність доступу до гідної роботи, гідного житла, високоякісної освіти та охорони здоров’я.

У багатьох країнах світу, а також у рамках державних і міжнародних програм допомогу малозабезпеченим вже давно здійснюють різноманітні громадські, релігійні та благодійні організації та приватні спонсори.

Нагадаємо, 17 жовтня також щорічно відзначається Міжнародний день боротьби з бідністю.

Made with